[BVE+]Boldee 2012.10.04. 18:47

Perrey and Kingsley - Barnyard in Orbit

Egy nagyon vidám kis felvétel, mely nekem különösen a Keménykalap és krumpliorr (gyerekkorom egyik kedvenc filmje) zenéjeként emlékezetes.

Zenetörténetileg is érdekes az 1966-os album (The in Sound from Way Out!), melyen ez szám is található. Tulajdonképpen ez volt az első populáris elektronikus zenei anyag. Korábban az elektronikus zenét avantgárdnak bélyegezték, így a nagyközönség elé nem jutott el. A francia Jean-Jacques Perrey az elektronikus zene legendás alakjának, Pierre Schaeffer-nek az "iskolájába járt", a német-amerikai Gershon Kingsley pedig a Moog szintetizátorok mestere volt (1969-ben ő szerezte a mindenki által jól ismert Popcorn-t). Nem véletlen, hogy ilyen jól sikerült ez a felvétel, és a lemez többi száma is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://oldiesmusic.blog.hu/api/trackback/id/tr634820325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása