[BVE+]Boldee 2013.08.15. 17:16

Norman Wisdom - Big In Albania

Idézet a Wikipédiáról:

"Sir Norman Joseph Wisdom,a brit birodalmi érdemrend kitüntetettje (1915. február 4. - 2010. október. 04.) angol komikus, filmszínész, énekes, dalszerző. Legismertebb szerepe az 1953 és 1966 között sorozatban készült filmkomédiákban az ügyefogyott Norman Pitkin.
Norman Wisdom népszerű volt a volt szocialista kelet-európai országokban is, és különösen Albániában, ahol a nyugati országok filmjei közül kizárólag Norman Wisdom filmjeit játszhatták, Enver Hoxha engedélyével.
Norman Wisdom kultikus figura volt Albániában, ahol egyike volt annak a kevés számú nyugati színésznek, akinek filmjeit bemutatták az országban Enver Hoxha kommunista diktatúrája alatt. „Mr Pitkin” néven ismerték, mivel ennek szerepében látták. 1995-ben meglátogatta az országot, ahol nagyon sokan ismerték a filmjeiből, és meglepetésére még az akkori elnök, Sali Berisha is a rajongója volt.
Saját könyvén és a One Hit Wonderland tévésorozatában Tony Hawks együtt dolgozott Wisdommal és Sir Tim Rice-szal. Közösen készítettek egy kislemezt, Big In Albania címmel, ami az albán „Top Albania Radio” slágerlistán a 18. helyet szerezte meg."

Azt hiszem, ennyi most elég... (Egyébként nagyon jók a Pitkin filmek!)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://oldiesmusic.blog.hu/api/trackback/id/tr25462248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása